perjantai 16. maaliskuuta 2012

Rock The Boat

Matkastani Uuteen-Seelantiin on aikaa jo yli vuosi, mutta haikailen viikottain sinne takaisin. Kunpa se olisi lähempänä, kävisin siellä vähintään kerran vuodessa! Anyway, kuvia selatessani huomasin, että matkan lopusta jäi pieni pätkä raportoimatta, nimittäin retki asuntolaiva The Rockilla. Asia on korjattava.

The Rock
Lähdin Paihiassa 24 tunnin risteilylle The Rock -aluksella, joka oli sympaattinen, kaksikerroksinen asuntolaiva. Yläkerrassa oli hyttejä, alakerrassa oleskelutilaa. Risteilyllä oli porukkaa laidasta laitaan: nuoria matkailijoita, vanhempia matkailijoita, kaveruksia, perheitä ja kaltaisiani yksinmatkustajia. Kaikkiaan varmaan parisenkymmentä matkustajaa ja viisi miehistönjäsentä. Joista moni oli nuoria ja komeita miehiä. Se on mainittava ehdottomana etuna.

Laiva lähti Paihian satamasta ja kierteli noin vuorokauden Bay Of Islands -saaristossa. Matkan varrella oli kaikenlaista aktiviteettia, kuten elikoiden tiirailua, kalastusta, syömistä, uimista, melomista, snorklausta ja auringonottoa.

Heti kärkeen nähtiin miekkavalas! En haluaisi olla noiden poikien veneessä, vähän turhan lähellä ovat. Risteilyllä nähtiin myös delfiineitä.
Porukka lämmiteltiin ampumalla kärsinyttä puuankkaa ilmakiväärillä. Kivaahan se oli.

Koukkua heiteltiin veteen pitkin päivää illalliskalan toivossa.
Syötävän kokoisia kaloja ei saatu, mutta meritähti kylläkin.
Joy lähettää tähtösen takaisin mereen.
Onneksi illallinen ei ollut pelkästään kalansaaliin varassa.

Illan pimetessä paistettiin vaahtokarkkeja. Ja käytiin melomassa kajakeilla. Meri oli täynnä pimeässä hohtavaa planktonia, joten jokainen melanveto aiheutti vinkeän vihertävän vanan. Hohtavat planktonit tekivät myös merivedellä toimivan vessan vetämisestä huippuviihdettä.
Seuraavana päivänä snorklattiin merisiilejä. Tämä yksilö näyttää jo vaaralliselta...
Minäkin uskalsin!

Merisiilejä voi myös syödä. Olio halkaistaan keskeltä veitsellä, ja sisältä löytyy pieni määrä mädin kaltaista mömmöä. Miehistön jäsenet neuvoivat, että mäti kuuluu levittää käsivarrelle, jolloin siitä valuu pois ylimääräinen merivesi, ja sen jälkeen se pannaan parempiin suihin. Ajatus hiukan ällötti, mutta pitihän sitä maistaa. Maku oli melko luotaantyöntävä. Ehkä joku voimakkaanmakuisista merielukoista pitävä siitä sitten nauttii. Minä en.
Pysähdyimme ihanaan poukamaan uimaan, melomaan ja katsomaan maisemia.

Bay Of Islandsia
Tahtoo takaisin tuonne uimarannalle!

Paluumatkalla vastaan tuli vanhoja purjelaivoja. Siellä oli kai jotkut kokoontumisajot.
Risteily The Rockilla oli yksi reissuni kohokohtia. Ihanan rento meininki. Suosittelen kaikille lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et halua kirjautua sisään kun jätät kommenttia, valitse kohta Nimi/Url-osoite, niin voit valita minkä tahansa käyttäjänimen itsellesi. Kohdan URL-osoite voi jättää tyhjäksi.