Matkasuunnitelma

Tässä seuraa lyhyesti matkasuunnitelmani.

Lennän ensin Amsterdamin kautta Honkongiin, jossa viivyn kolme päivää.

Honkongista lennän Australiaan, tarkemmin sanottuna Sydneyyn. Ihmettelen siellä muutaman päivän ja jatkan sitten matkaa pitkin kaakkois- ja etelärannikkoa Adventure Tours -firman busseilla. Ensin körötellään kolme päivää Sydneystä Melbourneen Canberran, Australian alppien ja emuja ja vompatteja lupailevan kansallispuiston kautta. Melbournesta teen vielä kolmen päivän retken Great Ocean Roadia pitkin. Palaan Melbourneen ja ehdin viettää siellä vielä yhden päivän, ennen kuin jatkan matkaa.

Uuteen-Seelantiin pääsen vasta reilusti marraskuun puolella. Vietän ensin noin viikon Aucklandissa, kunnes lähden taas bussikierrokselle. Magic-firman bussireitti kattaa lähes koko pohjois- ja eteläsaaren, ja kyydistä voi jäädä milloin vain melkein missä vain. Aion hillua pitemmän aikaa ainakin Wellingtonissa, mutta epäilemättä pysähtelen muuallakin ja ehkä tutkin eteläsaarta bussireitin ulkopuolisiltakin osin. Reitille osuu jonkin verran Sormustenherra-nähtävyyksiä, mutta erillinen sormuskierros voi tulla vielä kyseeseen.

Kotiinpaluun aika on 11.1.2011. Lennän Aucklandista Honkongin ja Pariisin kautta kotiin lähes yhtä soittoa ja olen kotona reilun vuorokauden kuluttua 12.1.

Aikaero Honkongissa on +6 tuntia, Australiassa +8 tuntia ja Uudessa-Seelannissa +11 tuntia. Toisin sanoen kännipuhelut Australiaan mieluusti vasta kello 24 jälkeen, kiitos. Uuteen-Seelantiin voi soittaa jo kello 22 alkaen. ;)