perjantai 16. maaliskuuta 2012

Hobittila värikuvina

Kirjoitin täällä blogissani jo aiemmin vierailustani Hobittilaan, joka sijaitsee Uuden-Seelannin Matamatassa. Tuolloin kaikkien kävijöiden piti allekirjoittaa salassapitosopimus, joka kielsi paikan päällä otettujen kuvien julkisen esittämisen. Nyt kielto on kuitenkin purettu, joten voin viimeinkin näyttää kaikille Hobittilasta ottamani kuvat.

Kävin siis "Konnussa" marraskuussa 2010, jolloin elokuvalavasteita rakennettiin uudelleen tulevia Hobitti-elokuvia varten. Paikka oli hyvin keskeneräisen näköinen, toisin kuin esimerkiksi Noldor-blogin Jackin kuvissa, jotka on otettu tammikuussa 2011. Olisi kiva käväistä katsastamassa paikka uudelleen nyt kun kaikki on saatu rakennettua valmiiksi ja leffatkin on ilmeisesti kuvattu. Huhujen mukaan majatalosta tehdään jossakin vaiheessa toimiva pubi ja koloihin voi päästä majoittumaan, mutta kukaan ei tiedä vielä toteutuvatko suunnitelmat ja jos niin milloin.

Tässä nyt kuitenkin tukeva kuvakimara Hobittilasta. Kuvat suurenevat klikkaamalla. Enjoy!


Tällaisella pakulla köröteltiin kahvilalta laidunmaiden halki Hobittilaan.

Kuten näkyy, rakennustyöt olivat kovasti kesken. Kaikkialla ahkeroi rakentajia ja puutarhureita, ihan ihmisen kokoisia kylläkin. Tosin kuormurit ja kaivurit olivat minikokoa, hihii!

Tätä kautta Gandalf saapui Hobittilaan.
Jokainen pesäkolo oli numeroitu. Numeroiden perusteella jokaisesta kolosta on tehty myös 3D-tietokonemalli. Koloja oli ainakin kahden kokoisia: hobitin kokoisia, joiden edustalla ihminen näyttää suurelta, ja ihmisen kokoisia, joiden edustalla ihminen näyttää hobitin kokoiselta.
Hobitin kokoinen kolo.
Tämä kolo on liian suuri Frodolle.

Keskeneräinen yksityiskohta. Koloista oli tulossa viimeisen päälle viimeisteltyjä. Tämäkään kaiverrus tuskin tulee edes näkymään elokuvissa, mutta joku sen sinne silti askartelee.Aidoissa oli aitoa hometta, joka oli kasvatettu siihen keinotekoisesti.

Kylään menossa

Kylästä tulossa
Järven toisella rannalla häämöttävät majatalo ja silta.

Majataloa rakennetaan


Juhlapuun luona sai väistellä sadettajia.

Bilbon vihreä ovi häämöttää kukkulanrinteessä.


Aika vaatimattomasti sisustettuja olivat hobittien kolot.
Työmiehet lounastauolla hobittikolon portailla.
Näkymä Bilbon/Frodon ovelta.
Sama toiseen suuntaan.
Juhlapuu koko komeudessaan.
Tänään Frodo taitaa ottaa kutsumattomatkin vieraat vastaan.
Puutarhurina ei ollut Sam.
Frodo kotiportaillaan.

1 kommentti:

Jos et halua kirjautua sisään kun jätät kommenttia, valitse kohta Nimi/Url-osoite, niin voit valita minkä tahansa käyttäjänimen itsellesi. Kohdan URL-osoite voi jättää tyhjäksi.