lauantai 30. lokakuuta 2010

Reissun päällä

En voi uskoa, että olen Australiassa! Toisella puolella maapalloa! Lento Hongkongista kestikin vain reilut kahdeksan tuntia (ei onneksi 13, niin kuin jostakin olin saanut päähäni), ja sain osan nukuttuakin.

Ensivaikutelmia Sydneystä:

- joka kolmannella vastaantulijalla on läpsysandaalit
- joka toinen vastaantulija on kiinalainen (sittemmin huomasin olevani lähellä Chinatownia)
- ihmiset ovat nuoria, kauniita ja ruskettuneita
- paljon asekauppoja !?
- täällä on lämmin! (paitsi hostellissa)

Sydneyn Chinatown: Ei Häagen-Dazs, vaan...

Hostellini Wake Up Sydney sijaitsee Pitt Streetillä, melko lähellä keskustaa. Käpystelin kaikessa rauhassa George Streetia, jonkinasteista pääkatua, vanhaan kaupunginosaan, jota kutsutaan The Rocksiksi. Alueella on viikonloppuisin katumyyjiä ja -esiintyjiä, ja pääkadun varrella sijaitsevat Sydneyn vanhimmat pubit. Taitava trubaduuri kuitenkin houkutteli minut lasilliselle erääseen uudempaan pubiin. GT-indeksi tarkistettu - 9 dollaria, eli reilut 7 euroa. Kallista, mutta ilmeisesti niin oli kaikki muukin kyseisessä pubissa, koska eräs paikallinen valitti kalliista kaljasta. Mutta yhden miehen orkesteri esitti Somebody To Loven ja vieläpä hyvin!

 Katumarketin tarjontaa

Toisella puolella satama-allasta näkyi kuvista tuttu oopperatalo, jota ajattelin mennä katsomaan tarkemmin huomenna. Palaan kohta asiaan Hongkongin suhteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et halua kirjautua sisään kun jätät kommenttia, valitse kohta Nimi/Url-osoite, niin voit valita minkä tahansa käyttäjänimen itsellesi. Kohdan URL-osoite voi jättää tyhjäksi.