lauantai 18. joulukuuta 2010

Uuden-Seelannin tarkimmin varjeltu salaisuus

Maorien legenda kertoo, että jumala nimeltä Tu-te-raki-whanoa loi Uuden-Seelannin länsirannikolle upean vuonoalueen. Ikävä kyllä vuonot olivat niin upeita, että paikalliset ihmiset lakkasivat tekemästä töitä ja ihailivat vain kauniita maisemia kaiket päivät. Jumalatar Hinenuitepo suuttui laiskottelijoille ja loi pistävät mäkäräiset laittamaan ihmisiin liikettä.

Kyllä, Uudessa-Seelannissa on myös varjopuoli, ja se varjopuoli ovat mäkäräiset (sandflies). Ne ovat pieniä, äänettömiä ja pistävät huomaamatta. Myöhemmin pistosta kyllä ei voi olla huomaamatta. Itse ainakin olen aivan rumien ja kutisevien paukamien peitossa, vaikka kuinka heitän antihistamiinia hetulaan.

Joku bussissa matkalla Milford Soundille kysyi, että onko siellä mäkäräisiä. Bussikuskin vastaus taisi olla vanha vitsi: "There's not a single sandfly in Milford Sound. They all have wives and big families."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et halua kirjautua sisään kun jätät kommenttia, valitse kohta Nimi/Url-osoite, niin voit valita minkä tahansa käyttäjänimen itsellesi. Kohdan URL-osoite voi jättää tyhjäksi.